Ocupen el CAP de La Riera per difondre i donar suport al moviment veïnal

Només va durar el cap de setmana i va servir per apropar les protestes de Rocafonda i Cerdanyola al centre

  • Mireia Biel /Fotos: Anna Aluart
  • Dilluns, 20 Gener 2014 16:02


CAP Centre

El moviment veïnal d’ocupació de Centres d’Atenció Primària (CAP) no s’aturen. Aquest cap de setmana passat, una trentena de persones van ocupar pacíficament el CAP de La Riera en solidaritat, segons van explicar, amb el moviment veïnal que reclama un sistema de sanitat públic digne. L’ocupació va ser “simbòlica”, ja que únicament va durar el cap de setmana i diumenge a la tarda es va desconvocar.

CAP Centre

Un grup de veïns del centre format per unes trenta persones va passar la nit de dissabte al CAP de La Riera per donar suport a les ocupacions dels ambulatoris de Rocafonda i Cerdanyola. Ausiàs Ferrer, portaveu de la plataforma Mataró en lluita per la Sanitat Pública, va assegurar que “hem de lluitar per una sanitat digna, amb equipaments i personal suficient” que, d’altra banda, “atengui les persones sense diferències pel seu lloc de naixement ni els seus recursos econòmics”.

CAP Centre


L’ombra de la corrupció

Ferrer també va denunciar que “s’està duent a terme un procés de privatització encoberta de la sanitat pública” i va aprofitar per carregar contra un “sistema de salut  corrupte i que té al darrere empreses que se’n beneficien”.

A més a més de l’ocupació, es van organitzar xerrades i tallers durant tot el cap de setmana, entre el que va destacar la xerrada amb Marta Sibina, de la revista Cafè amb Llet, que va destapar una trama de corrupció al món de la sanitat en què hi apareixia personal de salut a Mataró, així com una taula rodona amb representants dels veïns de Caldes de Montbui – que han ocupat durant gairebé 100 nits el seu CAP.