L’ICS burla l’Alcalde i l’ocupació i ofereix un trasllat a la segona metgessa

Joan Mora demana disculpes per les xarxes socials per haver anunciat el compromís d’una moratòria

  • Cugat Comas
  • Dijous, 16 Gener 2014 12:17

CAP Rocafonda

L’Institut Català de la Salut va oferir ahir en el dia que finalitzava el seu interinatge un contracte en una altra destinació a la Doctora Merino, la segona metgessa reivindicada per l’ocupació del CAP de Rocafonda. L’ICS deixava en paper mullat, així, el compromís que segons l’Alcalde Joan Mora havia contret amb ell d’establir una moratòria de l’interinatge de la professional en espera de la ressolució del conflicte obert amb la comunitat veïnal.

El mateix Joan Mora feia servir ahir a la nit les xarxes socials per demanar disculpes per haver anunciat la permanència provisional de la segona metgessa i assegurava haver estat “enganyat” per la Directora de Sectors Sanitaris del Vallès Oriental i Maresme de Cat Salut.

La reacció a la més que probable marxa de la Doctora Merino ha encès els ànims dels veïns que mantenen ocupat dia i nit el CAP de Rocafonda i que han convocat per avui dijous a les set de la tarda una protesta sonora davant de l’Ajuntament de Mataró amb motiu del Consell de Salut Municipal convocat.

“Actuació indigna”
En un comunicat fet públic, la coordinació de l’ocupació del CAP de Rocafonda-El Palau denuncia “la manipulació, joc brut i trencament de paraula exercida per l’ICS i la Conselleria de Salut” i asseguren que “no hem vist la més nímina intenció d’escoltar, comprendre i molt menys respondre positivament a les reivindicacions, no han iniciat encara cap negociació seriosa”. Els veïns apunten directament al conseller Boi Ruiz a qui demanen que respongui personalment de la polèmica i les demandes expressades i asseguren que seguiran amb “una lluita pacífica, noble i generosa que pretén millorar la sanitat d’un CAP retallat i defensar dues doctores que són estimades perquè són model de professionalitat i humanitat”.