S'HAN ESCOLLIT ELS 12 DELEGATS REPRESENTANTS DE MATARÓ QUE PARTICIPARAN AL 2on CONGRÉS DE MUNICIPIS

Aquest Congrés, que enguany celebra la seva segona edició, l'organitzen conjuntament la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis, i durant l'any es celebra a set seus diferents.

Manel Mas assistirà com a President de la Federació de Municipis de Catalunya i també com a delegat de Mataró, juntament amb altres onze regidors mataronins, que són els següents: Joan Antoni Baron, Ramon Bassas, Pilar González, Esteve Terrades i Arcadi Vilert pel PSC; Josep Comas per IC-V; Genís Carbó, Joaquim Fernández i Josep Maria Martí per CIU; i Paulino Mojedano i David Rovira pel PP.

Tots dotze es desplaçaran a Tarragona aquest dissabte al matí, ja que l'acte d'obertura és a les 11 del matí, al Palau Firal i de Congressos. El Congrés es dividirà en cinc ponències, que són:
-La modernització institucional i el règim jurídic.
-L'urbanisme, les tecnologies i la sostenibilitat.
-Les relacions amb els ciutadans.
-Els recursos i el finançament.
-Ajuntaments: el progrés sostenible.
En aquesta última participarà un altre regidor de Mataró, Salvador Milà, d'IC-V, però ho farà com a expert redactor de la ponència, no com a delegat de Mataró.

Per a acabar, dir que l'objectiu principal del Congrés és crear un punt de trobada per debatir i reflexionar sobre els principals reptes als quals s'han d'afrontar els municipis, en els que els Ajuntaments juguen un paper molt important. Els objectius secundaris són aconseguir l'accés igualitari de tots els ciutadans als serveis i a les noves tecnologies, la gestió sostenible del desenvolupament de la societat de la informació i l'encaix de la multiculturalitat i de la globalitat en la vida local.