CiU FA ARRIBAR LA SEVA CONTRAPROPOSTA A LA PROPERA REESTRUCTURACIÓ DE LA ZONA BLAVA

El Grup Municipal de Convergència i Unió ha presentat una proposta de modificació de la Proposta de reestructuració de la zona blava a Mataró. CiU, segons declara a la seva nota de premsa, defensa la necessitat d’establir zones d’estacionament controlat, sempre que estiguin justificades per la necessitat d’obtenir més rotació en l’estacionament i en cap cas amb objectius recaptadors, i causant les mínimes molèsties als residents del sector afectat. També proposa que el comerç local tradicional pugui oferir vals per tiquets d'estacionament en condicions més favorables, que els permetin competir amb les grans superfícies.

La proposta de l’Ajuntament, està previst instaurar-la a partir del pròxim setembre, quan acabi l’actual concessió prorrogada. Aquesta pròrroga,es va realitzar per poder tenir a punt el nou sistema de gestió del servei d’aparcaments, i de zones sotmeses a control horari i tarifari, que ja ha estat aprovat pel darrer ple municipal. Aquesta aprovació es va portar a terme, tot i que que la nova empresa municipal que se n’ha de fer càrrec encara no està constituïda. El paper d’aquesta empresa, encara no existent, l’haurà de fer l’empresa municipal PUMSA, que ha hagut de modificar els seus estatuts per aquest motiu.

La proposta presentada és superior en quasi un centenar de places a la previsió que feia el document sobre el Pla d’aparcaments, que forma part de l’expedient de creació del servei i incrementa en set-centes les places existents en l’actualitat. La contraproposta que ha fet CiU té en compte tots els sectors afectats per la modificació, que són Cerdanyola, Alfons XII, Front Marítim, Geganta, Rocafonda i Can Xammar.