Consol Prados nomenada nova secretària general per a la Immigració

L’exregidora mataronina substitueix Adela Ros en el càrrec

L'Executiu de la Generalitat va nomenar aquest dimarts Consol Prados Martínez nova secretària general per a la Immigració, àrea inclosa en el Departament de Benestar i Família. L’exregidora mataronina substitueix Adela Ros, persona de confiança d’ERC que va deixar el càrrec amb la crisi del tripartit. Prados era des de novembre de 2003 diputada al Parlament de Catalunya pel grup parlamentari Socialistes-Ciutadans pel Canvi.

Nascuda a Mataró el 1967, Consol Prados és diplomada en Magisteri i llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia. Ha treballat en polítiques de joventut a l'ajuntament de Mataró, i també en l'àrea d'Educació i Formació del lleure. En el període 1995-1999, va ser regidora de Joventut, Agermanaments i Solidaritat del consistori maresmenc i entre 1999 i 2003 va ser tinent d'alcalde i regidora d'Igualtat i Solidaritat. En aquesta àrea, va desenvolupar polítiques integrals d'Immigració, el Pla Integral del barri de Rocafonda-el Palau, així com polítiques transversals de serveis a la persona, i cooperació internacional. Fins al febrer de 2004, va ser tinent d'alcalde de Serveis Centrals de Mataró i vicepresidenta del Patronat Municipal de Cultura.

En la seva etapa com a diputada Prados ha format part de les comissions parlamentàries de Política Social, Dret de les Dones, Relacions exteriors i cooperació internacional i Immigració. Portaveu de Benestar i Família i Cooperació internacional.