La ruptura del tripartit català no afecta el pacte de govern a Mataró

Els responsables locals del PSC, ICV i ERC reafirmen l’aliança

No s’han de barrejar pomes i peres. Aquest ve a ser el missatge que els responsables locals dels partits d’esquerres van voler donar en resposta al trencament del tripartit català. La sortida d’Esquerra del govern de la Generalitat, doncs, no té repercussió en la vida política de la capital del Maresme on l’aliança de govern, almenys això afirmen els portaveus polítics, té una bona salut.

“El pacte de govern local és anterior a l’autonòmic, ve donat per l’aritmètica que els ciutadans van dictar amb el seu vot i cal dir que el tripartit està totalment unit en tot allò referent al pacte de govern firmat i referendat” assegurava Ramon Bassas, portaveu del Partit dels Socialistes que, a més, recordava que la campanya de l’Estatut no podrà dividir el govern local perquè sols hi ha compromís en allò circumscrit a l’acord de govern amb el que es va investir primer Mas i després Baron.

En una línia similar Antoni Guirao, president local d’Iniciativa Verds separava les dinàmiques de les administracions municipal i autonòmica i tot i que lamentava la ruptura del tripartit. “El ciutadà veu com l’Ajuntament està governat per un tripartit amb una cohesió i una tranquil·litat que faltaven a la Generalitat, no es pot extrapolar el que hagi pogut passar a escala local, aquí l’aliança té bona salut” sentenciava Guirao preguntat. “Iniciativa es bolcarà en la campanya per un Estatut que conserva de l’original els aspectes més essencials de la política social prioritària per nosaltres” va dir Guirao, també convençut del bon rumb del govern local mataroní.

Per altra banda, el president local d’Esquerra Republicana, Jordi Galdón, va negar de manera rotunda que la sortida del seu partit del govern de la Generalitat tingués cap tipus de conseqüència en la política local. “No afectarà de cap manera, no té res a veure la ruptura del pacte del Tinell amb els acords que els grups municipals mantenen a cada ajuntament”, va dir Galdón. Pel que fa al referèndum sobre l’Estatut, el president local d’ERC comentava que tot i la col·laboració per governar la ciutat “cada partit té la seva autonomia per demanar allò que cregui oportú”. Així doncs, tot i el desgavell a la Generalitat, el tripartit local no ha patit fisures i es mantindrà ferm al capdavant del govern.