Joaquim Esperalba abandona el càrrec de cap de CiU a Mataró

Esperalba ha estat nomenat director de l’Institut Català d’Oncologia i ha decidit no presentar-se com a alcalde el 2007

El cap de llista de Convergència i Unió, Joaquim Esperalba, va anunciar el passat dimarts la decisió de no presentar-se com a cap de llista del seu grup en les properes eleccions. La decisió arriba com a conseqüència del nomenament d’Esperalba com a nou director general de l’Institut Català d’Oncologia. Esperalba ocupa ara el lloc de Josep Maria Borràs.

La direcció de l’ICO és un dels màxims reconeixements i possibilitats que pot rebre un metge a l’estat espanyol. Per aquesta raó, davant del conflicte d’escollir entre política o medicina, Esperalba s’ha acabat inclinant per la medicina, la seva vocació professional.

Un exercici de comprensió
L’anunci ha deixat a CiU sense un candidat clar per a presentar-se com a possible alcalde a les eleccions del 2007. Per aquests motiu el mateix Esperalba a volgut demanar que facin un exercici de comprensió cap a ell i entenguin les raons que l’han dut a prendre la decisió. Malgrat tot, el fins ara cap del grup assegura que la seva marxa no alterarà el projecte de CiU.

Per analitzar la situació que deixa la marxa d’Esperalba van reunir-se ahir a la nit les executives locals de Convergència Democràtica de Catalunya, Unió Democràtica de Catalunya i Convergència i Unió. Maria José Recoder, Joan Mora, Joaquim Fernández o Josep Lluís Martí son alguns dels noms que es barallen per la successió d’Esperalba.