La CUP es presenta com l’alternativa d’esquerres a les municipals de 2007

Entre els seus objectius es compten revifar l'economia i potenciar cultura, educació i els serveis socials

L'Assemblea General de diumenge passat de la CUP de Mataró va refermar la voluntat de presentar una llista pròpia a les eleccions municipals de maig de 2007, que podria encapçalar Joan Jubany, Carme Polvillo o Jordi Canal. La voluntat de la CUP, que actualment no té representació al consistori, és millorar una economia “feble” per potenciar la gestió cultural, educativa i de serveis socials.

Segons l'anàlisi de la CUP el principal problema de Mataró és l'actual model de “creixement especulatiu que ha imposat el PSC i que han acceptat els seus socis, ICV i ERC”. La situació política, expliquen, està marcada per un govern “fracturat per disputes internes i envellit”. D'altra banda, la CUP critica que la situació socioeconòmica “està marcada per la destrucció del teixit productiu, la pèrdua d'oferta comercial amb botigues que tanquen i són substituïdes per caixes, bancs o immobiliàries”. L'economia de Mataró, denuncien, és “feble” i condiciona negativament la gestió cultural, els serveis socials o l'educació.

Arran d'aquest anàlisi, la CUP ha ratificat la decisió de presentar-se a les eleccions municipals de 2007 amb una llista pròpia i un programa d'esquerres que té previst elaborar de forma participativa amb totes les persones i col·lectius afins de la ciutat. El candidat, que es triarà entre Carme Polvillo, Joan Jubany i Jordi Canal, es farà públic abans de l'estiu.