La CUP demana una ràdio imparcial, autònoma i 'de la ciutat'

La formació va organitzar un acte públic dimecres amb la presència dels periodistes Espartac Peran i Rita Marzoa

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha demanat aquest dimecres, en un acte públic en què hi van participar els periodistes de TV3, Espartac Peran, i de Catalunya Ràdio, Rita Marzoa; que el projecte de la futura ràdio municipal de Mataró estigui marcat per la imparcialitat política, per la producció pròpia de programes i per la participació de les entitats mataronines.

La ciutat de Mataró és potencialment forta, però no se sap vendre. Aquesta és la conclusió a què va arribar el periodista i membre de la plataforma 'Mataró posa't la ràdio', Espartac Peran, que defensa un model de ràdio local que no renunciï a ser professional i que sigui suficientment autònoma com per no dependre en excés de connexions amb altres ràdios d'abast català. La formació política de la CUP, que ha donat suport a la plataforma, ha posat especial atenció al fet que la futura ràdio de Mataró sigui imparcial respecte dels colors polítics de l'Ajuntament. La CUP, a més, aposta i confia que sigui una ràdio en català i que potenciï la cançó catalana en els espais musicals.

En aquest sentit, la directora del 'Si més no' de Catalunya Ràdio, Rita Marzoa, va esperonar als membres de la plataforma perquè no renunciïn a res, ara que s'ha de posar en marxa la ràdio. “Heu de començar forts perquè no pot ser que una ciutat com Mataró, amb 120.000 habitants no tingui una ràdio local”, va dir. La futura ràdio de Mataró, que s'emetrà des del Centre Cívic Pla d'en Boet, tindrà a dos professionals contractats des de l'Ajuntament, una directora i un tècnic, mentre que la programació es traurà a concurs. Els principals espais seran els informatius, el magazine del matí i els esports del cap de setmana. L'espai de la graella que no es pugui cobrir des de Mataró s'omplirà amb programació de COM Ràdio.