El pacte econòmic i social es presenta en societat

L’acte va comptar amb la presencia del conseller de treball, Josep Maria Rañé, qui va oferir una xerrada

El conseller de Treball i Indústria de la Generalitat, Josep Maria Rañé, va presidir ahir a la tarda a la sala d’actes de Can Palauet l’acte públic de presentació del Pacte per al Desenvolupament Econòmic i Social de Mataró, que el consistori va aprovar el passat mes de febrer. L’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, que prèviament es va reunir amb el conseller va destacar l’esforç de tots els agents implicats per tirar endavant el pacte.

Per la seva part Rañé, que va felicitar la ciutat per el consens aconseguit, va pronunciar la conferència ‘La implicació del territori en la millora de la competitivitat’. Rañé va descriure el pacte com a rigurós, analític, plural i valent, per observar totes les realitats de la ciutat i tenir el coratge de remarcar quins són els problemes que la ciutat ha d'afrontar. A la vegada va animar a la ciutat vers el nou coneixement aduïnt: "no ens podem adormir en les coses que han anat bé tota la vida". El conseller va argumentar la necessitat d'aportar valor afegit als produtes locals, ja que a l'actualitat "hi ha 10 països europeus que ofereixen el que nosaltres oferíem fa 25 anys", va argumentar Rané.

Joan Antoni Baron, l'alcalde de la ciutat, va recordar la proposta de pacte que va fer en arribar al càrrec, al maig del 2004. L'alcalde va explicar que el pacte vol treballar tot el potencial de la ciutat i, sense renunciar a la base industrial que ha caracteritzat la ciutat durant el darrer segle, vol ser "una ciutat de solucions". També va recordar la importància que el pacte s'hagi aprovat per unanimitat, que vol dir que "tothom ha hagut de cedir".

El pacte fruit del consens de totes les formacions polítiques presents al consistori i agents de la societat civil marca les línies d’acció a seguir per al desenvolupament tan econòmic com social de Mataró.

Notícia relacionada:
Consens per al Pla d’actuacions del Pacte per al desenvolupament econòmic i social de Mataró