ERC descarta la creació d’una via ràpida paral·lela a la C-32

La formació assenyala la necessitat de millorar el transport públic abans de tractar el privat

El grup comarcal d’ERC va mostrar ahir la seva disconformitat amb l’informe que el Ministeri de Foment va fer arribar la passada setmana als ajuntaments del Maresme, en el que es proposa la creació d’una via ràpida paral·lela a la C-32. Els republicans es mantenen en la línia de l’acord que en el seu dia van aprovar tots els partits per unanimitat al Consell Comarcal i en del qual es desprenia la necessitat d’invertir en millorar el transport públic i trobar una solució a la problemàtica de la N-II “sense malmetre més l’entorn ja prou sobreaprofitat de la comarca”.

La formació, que presentarà avui les seves propostes davant la Comissió de Mobilitat del Consell Comarcal, no considera “ni necessaris ni convenients” la creació de carrils laterals a l’autopista a tota la comarca. Tot i així, ERC no desestima la possibilitat de crear una via paral·lela en certs trams de l’autopista al seu pas pel Baix Maresme , “però en cap cas hauria de ser una via ràpida”, va puntualitzar la diputada d’ERC al Parlament, Teresa Aragonès. Tal i com ja indicava el document del Consell Comarcal, el partit aposta per la reconversió de la N-II en una via cívica i per la supressió del peatge de la C-32. “Els maresmencs ja hem pagat amb escreix l’actual autopista”, va apuntar Antoni Soy, Vicepresident del Consell Comarcal. En aquest aspecte els republicans proposaran una alternativa: “convertir el peatge privat en un peatge públic” i el que els recaptats es destinin a millorar el transport públic de la comarca.

Aquesta millora del transport públic és la màxima prioritat del grup comarcal d’ERC. “Abans de tractar la mobilitat privada hem de tractar l’estat del transport públic, tema que el document del ministeri no en parla”, va assenyalar Teresa Aragonès. En aquest sentit la formació recolza la creació del tren orbital entre Mataró i Granollers, el desdoblament de la via d’Arenys de Mar a Blanes i a curt termini millores en la freqüència, capacitat i horaris dels trens entre barcelona i Mataró. Pel que fa al transport públic per carretera, ERC reclama una millora de les comunicacions en autobús entre els municipis de la comarca i amb Barcelona i la seva àrea metropolitana així com la creació d’un carril Bus/Vao -carril ràpid- a l’autopista entre Mataró i Barcelona.