El Maresme es compromet a crear 1.300 noves places públiques en llars d’infants

La consellera d’Educació signa aquesta tarda els convenis amb catorze municipis de la comarca

La consellera d’Educació, Marta Cid, va signar ahir a la tarda amb els alcaldes de catorze municipis de la comarca convenis per formalitzar el compromís de la Generalitat de Catalunya per a la creació de més de 1.300 places per a infants de 0 a 3 anys en llars de titularitat municipal. L’acte que va tenir lloc al Consell Comarcal del Maresme a Mataró va comptar també amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Joan Antoni Baron, i del president del consell comarcal, Pere Almera.

Els convenis a signar responen a l’acord que es va segellar el passat mes de febrer entre el Departament d’Educació, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques per al finançament de creació i sosteniment de places públiques de llars d’infants. Aquests convenis s’inscriuen en la planificació del Mapa de Llars d’Infants de Catalunya 2004-2008, que preveia la creació de 30.000 noves places públiques de llars d’infants fins el 2008.

Els consistoris que van signar els convenis ja s’han compromès, mitjançant acord de ple municipal, a la creació d’un total de 1.341 noves places abans de la fi del curs 2008-2009. La consellera es va mostrar segura d’arribar a les 1.755 places previstes per a la comarca en una segona convocatòria, posat que només resten 414 i encara hi han municipis que no s’han adscrit a l’acord.