L’Ajuntament signa un conveni amb la Generalitat per desenvolupar plans de participació

A l’acte que ha tingut lloc aquest matí ha comptat amb la presència del conseller de relacions Institucionals i Participació Joan Saura

El conseller de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat, Joan Saura ha signat aquest matí un conveni de col·laboració amb l’ajuntament de Mataró amb l’objectiu de desenvolupar plans de participació ciutadana. Saura, que ha estat flanquejat en tot moment per l’alcalde de la ciutat Joan Antoni Baron ha destacat que “segurament Mataró ha dut a terme una de les experiències més avançades en participació” i ha felicitat el consistori per la seva tasca en aquest aspecte.

L’ajut que ascendeix a uns 17.000 euros s’emmarca en la línia de subvencions a projectes de participació ciutadana que ha obert aquest any el departament de Relacions Instituconals i Participació de la qual es beneficien 122 ajuntaments. L’objectiu és fomentar la participació i una relació més directa entre els governs i la ciutadania. “Estem convençuts que la societat és molt complexa i la complexitat demana participació, és impossible fer política de progrés sense participació” ha assenyalat el conseller durant la compareixença de premsa.

Saura felicita la tasca del consistori
Per la seva part, l’alcalde ha destacat la “llarga trajectòria de participació” i la “voluntat del govern municipal” de comptar amb l’opinió dels ciutadans pel que fa a polítiques municipals. “La subvenció i l’ajut tècnic pot complementar i millorar la inciativa que va engegar l’ajuntament ara fa uns anys”, ha refermat Saura. Baron ha afegit que amb aquest ajut suposarà un impuls per aprofundir en el treball del Consell de Ciutat. En la seva conclusió el conseller de Relacions Institucionals i Participació, que abans havia signat en el llibre d’honor de la ciutat, ha volgut felicitar el consistori mataroní per la tasca que ha vingut realitzant en concepte de participació des d’anys abans que el tripartit arribés a la Generalitat i engegués aquest projecte de subvencions.