Mataró tindrà un nou Pla d’Accessibilitat Universal el proper 2007

Ajuntament i Diputació signen un conveni per a la seva redacció

L’Ajuntament va signar a finals d’octubre un conveni amb la Diputació de Barcelona per redactar un Pla d’Accessibilitat Universal per a Mataró. Aquest Pla, que redactarà la Diputació, suposarà un anàlisi global de les necessitats de la ciutat en matèria d’accessibilitat.

El conveni que van signar les dues administracions preveu, per una banda, l’actualització del Pla d’Accessibilitat vigent, relacionat amb l’accés a les infraestructures i la via pública, i de l’altra, contemplarà el aspectes a millorar el que fa a la comunicació i la participació en els diferents serveis i activitats que ofereix la ciutat. La previsió és que la Diputació entregui el document definitiu a l’Ajuntament durant l’any 2007.

Eliminar barreres per a persones amb discapacitats
Pel que fa a l’accessibilitat a les infraestructures, s’actualitzaran els plànols i dades que es van recollir durant la redacció del Pla vigent. El Pla d’Accessibilitat també proposarà desenvolupar programes per eliminar les barreres de comunicació, millorar les relacions de la ciutadania amb els diversos estaments de l’administració local i els canals de comunicació de les diferents entitats.