CiU proposa un Pla d’Autoprotecció per a actes populars

El grup considera que en la societat actual no hi ha lloc per la imprevisibilitat

El grup municipal de CiU presentarà en el proper Ple una proposta de resolució per què el Servei de Protecció Civil elabori un Pla Específic d’Autoprotecció per a revetlles populars, festes, activitats similars, i en general, a tots aquells actes que es considerin de participació masiva de la ciutadania.

A la jornada organitzada per la Federació de municipis de Catalunya “La protecció civil als municipis de Catalunya” es va concloure que calia elaborar normatives d’actuació o de protocol en tots aquells camps on el risc hi fos patent donat que “la imprevisibilitat ja no és vàlida en la nostra societat.

Millorar protocols existents
CiU creu doncs que cal seguir elaborant documents que millorin els protocols existents –com el NeuCat o el Pla Bàsic de Protecció Civil, entre molts d’altres-, documents que a més tinguin el valor afegit de l’homologació oficial de la Generalitat de Catalunya. “Cal avançar en la rendibilització de recursos interns i externs mitjançant una bona coordinació amb els agents socials susceptibles d’actuar quan es produeixin alarmes o situacions d’emergència”, conclou CiU.