L’oposició qüestiona el futur ús de la Nau Gaudí

CiU i PP no comparteixen amb el govern que l’equipament sigui un telecentre

L’anunci de Joan Antoni Baron que la Nau Gaudí, al acabar-se, acolliria un telecentre no va tenir un ressò positiu en l’oposició que, amb un comunicat públic el PP i amb un prec al Ple CiU, van voler mostrar el seu desacord amb la finalitat decidida per la particular “obra de la seu” de la ciutat. Mentre des del PP es parla d’obsessió del govern per unes “noves tecnologies molt abstractes” i es proposen alternatives des de CiU es posa el crit al cel perquè, creuen, la Nau Gaudí ha d’aprofitar-se per promocionar la ciutat turísticament alhora que com a equipament cultural inclòs dins el Pla d’Equipaments Culturals.

En el proper Ple Municipal se’n parlarà de la Nau Gaudí, era previsible. CiU hi presentarà un prec perquè no entén que la Nau Gaudí hagi d’acollir l’esmentat centre tecnològic i la nova ubicació del Sidr@l fins ara a la Plaça d’Espanya. Els convergents veuen en l’equipament del carrer cooperativa com un motor clar per a la promoció de la ciutat i proposen que entri dins en Pla de Promoció de la ciutat, acollint visites temàtiques sobre el seu autor i la seva història. Des de CiU es reclama l’equipament com a cultural i se’l proposa com a sala de conferències davant el que consideren escassesa d’equipaments d’aquest tipus a la ciutat. Des de la Federació es fan ressò del ‘objectiu manifest del PMC de ”territorialitzar la cultura” per reivindicar l’equipament com a cultural.

Comunicat del PP
El grup municipal del Partit Popular ha mostrat el seu desacord amb el futur ús que es donarà a la Nau Gaudí i que l’alcalde va anunciar el passat 14 d’octubre. Per als populars, el govern local està apostant massa des de fa temps per les noves tecnologies, d’una manera abstracta, i creuen que les utilitats que aquest espai pot tenir “haurien de ser més profitoses que col·locar-hi uns ordinadors”. El portaveu municipal del partit, Paulí Mojedano ha declarat que “des del govern municipal sembla que a rel del tecnocampus només existeixin les noves tecnologies deixant de banda molts altres camps de la vida local que necessiten del recolzament i la inversió de l’ajuntament”. El portaveu popular proposa alternatives per a la Nau Gaudí: “Aquest equipament podria ser més profitós com a centre per a creadors, un show-room”, o com a recinte firal o centre de convencions.

El portaveu socialista Ramon Bassas respon a les crítiques
El portaveu socialista a l’Ajuntament va utilitzar el seu diari personal a internet per respondre les crítiques de CiU i PP. En un escrit en què defensava el projecte de la Nau Gaudí com a “obert i dinàmic” Bassas va voler relacionar les noves tecnologies que el govern vol impulsar al telecentre amb les novedoses tècniques constructives que Gaudí va utilitzar en el disseny de l’antiga Cooperativa Obrera. Bassas assegura en el seu post que la decisió del telecentre té darrera un temps de meditació. Defensa que “els projectes inicials a l’hora de decidir-ne la restauració s’han vist inviables. Calia un espai el qual permeti la contemplació de l’estructura de la nau i també una activitat sovintejada i que dinamitzi l’entorn. Les tres condicions s’hi donen a l’abast en la decisió presa” escriu Bassas.

Bassas no es va sorprendre pel comunicat del PP al que acusa de “menyspreu notable a la idea d’acostar l’accés a la xarxa a les generacions més joves”. Davant la proposta popular d’ubicar-hi un centre de creació, Bassas assegura que per això ja hi ha Can Xalant i d’un hipotètic Centre de Convencions en diu que l’impacte real seria mínim. Per últim, Bassas defensa en el seu escrit que la decisió del telecentre ja es va fer pública en el PAM del 2006, dies abans de l’anunci de Baron i acaba arengant als populars: “potser abans de criticar caldria llegir bé els papers, no?” es pregunta el del PSC al final del seu escrit.