El nou reglament de cementiris torna a debat

La plataforma reivindicativa entrega avui al consistori més de 6.000 firmes en contra del reglament

La Plataforma Contra el Nuevo Reglamento de los Cementerios de Mataró entrega avui a l’alcalde de Mataró Joan Antoni Baron un document amb el que adjunten les més de 6000 firmes recollides fins a la data en suport de les seves reivindicacions. Després de les polèmiques sorgides ara fa uns mesos i del creuament d’acusacions, la plataforma torna a posar en el punt de mira el nou reglament.

En el document fet públic, la plataforma declara confiar en el diàleg per resoldre un tema de “màxim interès per als ciutadans”, cosa que es constata per la quantitat de firmes recollides de “veïns de Mataró que estan en desacord amb el present reglament”. La plataforma ja va emetre un comunicat en el seu dia on criticava el reglament i afirmava que “pretén la pura i dura recaptació i un sobreesforç pels ciutadans més desafavorits que tenen menys poder adquisitiu, així ja no podran heretar ni on caure morts”.

Demanen explicacions
La plataforma, en el document que té previst entregar avui, es lamenta de les acusacions envers l’organització que segons diuen afirmaven que la seva intenció era “desinformar els ciutadans per interessos polítics”. En el comunicat, els veïns demanen saber quines són “les raons que han dut a l’aprovació -del reglament- que signifiquin una millora per als veïns” posat que afirmen que “ningú fins a la data ens ha rebatut els punts que presentem a la plataforma”.