La crema d’una bandera espanyola durant la botifarrada porta cua

El PP ho condemna i maulets ho justifica

La legislació espanyola estipula que cremar la bandera espanyola és un delicte greu i el dia 11 tres encaputxats van encendre una bandera constitucional a la Plaça de l’Ajuntament. Aquest fet, no per ser quasi obligat en les botifarrades a la Hispanitat organitzades per Maulets ha deixat de portar cua en els dies posteriors a la celebració de l’acte. Així, el PP de Mataró ha fet pública la seva queixa pel fet que es toleri la crema mentre que l’associació independentista Maulets ha volgut veure la polèmica generada com una cortina de fum mediàtic per tapar l’èxit de la desena Botifarrada.

Des del PP, el seu portaveu Paulí Mojedano va qualificar de “lamentable” la crema i elevarà una pregunta al proper Ple Municipal davant “la preocupació que aquestes coses vagin a més”. El PP demanarà al Govern una valoració dels fets, si les forces de seguretat hi eren presents i si des de l’Ajuntament es vol prendre alguna mesura preventiva en futures edicions d’actes com el celebrat. Arran de la pregunta del PP la pròpia organització de l’acte, Maulets, va respondre a aquestes i a d’altres polèmiques que l’acte de l’11 d’octubre va fer sorgir.

Comunicat de Maulets
Fent valoració de l’acte, Maulets arriba a la conclusió que la polseguera aixecada per la crema d’una bandera espanyola respon a un intent dels polítics i els mitjans per minimitzar l’èxit de la desena edició del seu acte més emblemàtic. Tanmateix critiquen l’Ajuntament a qui s’acusa de no haver posat facilitats a la celebració de l’acte i de la presència de policies de paisà que van identificar joves sense, assegura la nota, motiu. Maulets no s’estranya de les queixes per la crema de la bandera espanyola i retreu que no es condemnés l’atac que el Casal Fèlix Cucurull va rebre l’any 2000. La teoria dels independentistes és que la puixança del seu moviment és el motiu de la persecució a la que, asseguren, estan sotmesos.