Cultura i educació guanyen en els pressupostos 2006

El procés de particiació ciutadana en l’elaboració dels pressupostos i el PAM es veu sotmès a judici

El nou any 2006 ja s’apropa i la ciutat necessita de noves eines per encarar-lo amb reptes que facin de la nostra ciutat un lloc millor. En aquest context va presentar-se aquest dilluns en audiència pública l’avantprojecte de Pressupost i la proposta del programa d’actuació municipal. Dels anomenats pressupostos participatius d’enguany destaca justament la polèmica sobre l’efectivitat de la participació així com l’augment dels pressupostos a àrees com cultura o educació.

L’ajuntament de Mataró comptarà per l’any 2006 amb un pressupost de 160’97 milions d’euros, dels quals el 21% s’ha recaptat d’impostos. Cal destacar que l’increment de les ordenances fiscals per l’any vinent serà del 3%.

El departament d’educació, com ja s’havia anunciat, serà una de les seccions que més vegi augmentada la quantitat de diners que rebrà. En total disposarà de 22’18 milions d’euros, un 23% més que en 2005. Tot i reconèixer en l’audiència que la ciutat necessitaria cinc noves escoles, les prioritats d’aquests pressupostos són l’acabament i posada en funcionament de l’escola bressol del carrer Herrera i els CEIP Mataró 2 i Nou Anxaneta, així com la inversió en la nova escola bressol de la plaça Antonio Machado.

Cultura rep el 26% que l’any passat
Un 26% és el que ha augmentat el pressupost de cultura per l’any vinent, amb un total de 8’11 milions d’euros. Aquest creixement es produeix per la inclusió de les dotacions econòmiques necessàries per a la posada en funcionament del Espai d’Art Germans Arenes, Can Xalant i l’inici del projecte de Can Marfà.

Les dotacions dels pressupostos també reflexen les deu prioritats que marca el PAM i que es van presentar en l’audiència: facilitar l’accés a l’habitatge, millorar la qualitat de l’ocupació, més neteja i civisme, executar les obres de rehabilitació dels grans eixos estructuradors de barris, millorar l’atenció a les persones amb dependència, desenvolupar el Pla d’equipaments culturals, crear nous espais de comunicació amb els ciutadans i iniciar les obres del Tecnocampus Mataró com espai físic són alguns d’aquests punts.