Fortes inversions en centres culturals, educatius, esportius i socials en el primer pressupost “part

Per afrontar les despeses s’apujaran les zones blaves i la brossa no comercial

El primer pressupost municipal de Mataró que sobrepassarà els 100 milions d’euros tindrà per primer cop en consideració les aportacions del Consell de Ciutat, i tindrà com a grans novetats les importants inversions en centres culturals (Museu de Can Marfà), educatius (dues escoles i dues escoles bressol), esportius (Polisportiu de Cirera) i socials (locals de barri a Vista Alegre i La Llàntia). Mentre el pressupost previst es fixa en 100,6 milions d’euros, les inversions superen els 17 milions d’euros, un 28% més que el 2005.

En l’acte de presentació d’aquest dijous, els responsables municipals –l’alcalde Joan Antoni Baron, la primera tinent d’alcalde Pilar Gonzàlez Agàpito, i els socis de govern Jaume Graupera i Genís Bargalló– a banda del pressupost, també van presentar les deu prioritats del PAM (Pla d’Actuació Municipal) per l’any 2006. En concret fan especial incidència a les polítiques socials (ocupació, habitatge, civisme, gent gran, barris), al Pla d’Equipaments Culturals, a l’increment d’oferta educativa, nous espais de comunicació (bàsicament la nova ràdio municipal), i les obres del Tecnocampus.

Increment de brossa i zones blaves
Per la seva part, la també regidora de Serveis Centrals, Pilar Gonzàlez-Agápito, va senyalar que malgrat que el pressupost d’ingressos de l’ajuntament augmenta, la pressió fiscal se situa per sota de l’IPC (3,2%). Així doncs, l’increment mitjà dels impostos municipals és d’un 2,9%, amb algunes excepcions. No es modificarà el preu públic de la brossa comercial, però en canvi la taxa de la brossa domiciliària puja un 7% -uns 5,5 euros l’any-; també s’apujarà la zona blava en un 10% el que significa 0,10 d’euro més en la fracció horària.

Els continguts del PAM i del pressupost es presentaran públicament el proper dilluns 10 d’octubre, en audiència pública a la biblioteca Pompeu Fabra, on els ciutadans podran tornar a formular preguntes i suggeriments abans de l’aprobació dels documents, inicialment, en el ple de finals d’octubre.