El Consell de Ciutat debat un centenar de propostes aportades pels ciutadans

Els consells de la ciutat i els ciutadans aporten unes 100 propostes sobre el PAM i els pressupostos 2006

La participació ciutadana és un dels temes dels quals s’està parlant molt últimament, moltes vegades sense saber ben bé per a què serveix i com poder expressar les opinions de cada ciutadà. Una mostra d’aquesta participació és va donar el passat dia 20 amb la celebració d’una reunió del Consell de Ciutat per discutir l’elaboració del Programa d’Actuació Municipal (PAM) i els pressupostos del 2006.

Aquesta és la segona reunió del consell per debatre aquestes qüestions. Els membres del Consell de Ciutat van rebre el document de prioritats elaborat pel Govern municipal el passat juny, i en aquesta sessió van debatre i prioritzar les aportacions recollides tant pels diferents consells com pels ciutadans.

Un centenar de propostes
En total han estat recollides unes 100 propostes. D’aquestes, 85 han estat realitzades pels consells, 11 s’han recollit a través de els bústies ciutadanes ubicades a les oficines d’atenció ciutadana, centres cívics i altres equipaments municipals, i només dues més a través de Consensus, un espai web pensat perquè els ciutadans hi deixin les seves suggerències. La resta van ser fetes pels membres del Consell de Ciutat.

La reunió es va centrar en quatre eixos de treball: participació i transparència, sostenibilitat, cohesió social i progrés econòmic i social. Els resultats de la reunió es reflexaran en un informe que recollirà els resultats de les votacions fetes en els diferents àmbits tractats i que inclourà la descripció de totes les propostes presentades durant el procés. Aquest s’enviarà al Govern municipal perquè sigui considerat a l’hora de preparar l’avantprojecte del PAM i el pressupost 2006.