El Ple engega un congrés de les entitats de la ciutat

Amb la nova proposta es vol acostar la ciutadania a les tasques que realitzen les entitats i animar a la participació i la xarxa associativa

Les entitats i associacions de la ciutat podrien tenir l’any que ve una oportunitat de reunir-se i donar a conèixer la seva tasca a la ciutadania, animar a la participació i afavorir l’intercanvi i la xarxa associativa. Aquesta és la conclusió a la qual es va arribar en el passat ple del 8 de setembre, quan es va aprovar una resolució per elaborar un congrés o unes jornades de les associacions i entitats de la ciutat el proper 2006.

Per aquest motiu es va arribar a l’acord d’encarregar al Servei de Participació Ciutadana que elabori una proposta d’organització d’un Congrés/Jornades de les Associacions i Entitats de la Ciutat per l’any 2006, que aquesta es presenti al Consell de Ciutat per la seva validació i que s’incorpori al projecte de pressupost i pam del 2006 la previsió pressupostària per l’organització de les activitats o actuacions que s’aprovin.

Un impuls a la participació ciutadana
Aquesta futura mostra d’entitats que adoptaria la forma d’un congrés o unes jornades serien un impuls per aconseguir un dels objectius d’aquest mandat municipal, aconseguir la participació de la ciutadania en la vida pública de la ciutat. A més, des de l’Ajuntament es creu que els nous temps demanen, cada dia més, la implicació de tots, institucions, entitats i particulars per aconseguir una societat més cohesionada i uns nivells més alts de participació ciutadana en els afers col·lectius.

L’any 2002 ja es va crear la primera Mostra d’Entitats de Voluntariat amb amb una valoració molt positiva.