Tot els grups municipals arriben a un acord per la rehabilitació de Santa Maria

CiU i PP retiren les seves propostes a favor d’un text consensuat per tots els grups

En el passat Ple es va aprovar per unanimitat una proposta de resolució sobre la rehabilitació de la basílica de Santa Maria. Convergència i Unió i el Partit Popular van retirar les seves propostes de resolució sobre el tema, i finalment es va arribar a una proposta consensuada entre tots els grups municipals.

L’ajuntament de Mataró espera que les obres de rehabilitació estiguin acabades pel 2008, any del mil·leni de la basílica. A més cal recordar que Santa Maria és un dels edificis més emblemàtics de la ciutat, i que a l’any 1998 va ser declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, i no estaria gens bé que l’any del seu mil·leni estigués en obres.

El finançament és el tema més urgent a resoldre
L’Ajuntament s’ha compromès a intensificar les converses amb la Generalitat, la parròquia, el bisbat de Barcelona, l’Estat i altres empreses i entitats que vulguin contribuir en el finançament de les reformes de la basílica. A més també es compromet a realitzar el més aviat possible el calendari de les obres i a quantificar els costos totals del projecte.

El Govern municipal té previst obrir una partida pressupostària per l’exercici del 2006 per tal d’arrencar el projecte. Tots aquest acords es faran arribar al President de la Generalitat, a la Consellera de Cultura, al President de la Diputació de Barcelona, i a l’arquebisbe de Barcelona.