L’ajuntament demana al Govern Central que restitueixi la memòria històrica de Manuel Carrasco

Manuel Carrasco va ser una de les figures més emblemàtiques del catalanisme crsitià

En el passat Ple municipal del 7 de setembre es va aprovar per unanimitat la proposta de CiU de la restitució de la memòria històrica de Manuel Carrasco i Formiguera i l’anul·lació del seu Consell de Guerra. Manuel Carrasco (1890-1938) va ser regidor de l’ajuntament de Barcelona i diputat a les Corts espanyoles, i va ser un defensor del catalanisme i un home profundament cristià.

Al juliol del 36 amb l’esclat de la guerra, Carrasco va ser perseguit per elements incontrolats per la seva religiositat i va haver de fugir al País Basc. En aquest viatge va ser capturat per les tropes franquistes i traslladat a Burgos juntament amb la seva família. Allà va ser sotmès a un Consell de Guerra sense cap mena de garantia legal, i finalment va ser afusellat el 9 d’abril de 1938.

L’Ajuntament de Mataró demanarà al Govern espanyol que comenci el procés d’anul·lació del Consell de Guerra sumaríssim al qual va ser sotmès Manuel Carrasco. A més també demanarà a la Comissió Interministerial creada per l’estudi de les víctimes de la guerra civil que prengui les mesures necessàries per restituir la memòria històrica de Carrasco.