El Ple aprova la proposta per l’aplicació de polítiques per a la gent gran

La proposta feta per CiU té com a objectiu millorar la qualitat de vida de la gent de la tercera edat

El passat Ple municipal a aprovar per una unanimitat la proposta de resolució de CiU sobre l’aplicació de polítiques per a la gent gran. El text final de la proposta va incloure diferents esmenes de diversos grups municipals. La idea principal del text és que s’ha de garantir el dret de les persones grans de viure amb les millors condicions de vida possibles. El text també fa menció a l’envelliment progressiu de la població catalana, i la necessitat de millorar la qualitat de vida d’aquest grup cada dia més nombrós que és la gent gran.

El text també agafa explícit l’article 25 de la Declaració dels Drets Humans on diu que: “tota persona té dret a un nivell de vida que asseguri la seva salut, el seu benestar, i el de la seva família, especialment quant a l’alimentació, a vestit, a l’habitatge, a atenció medica i als necessaris serveis socials; a més tota persona té dret a la seguretat en cas d’atur, malaltia, invalidesa, viduïtat, vellesa, etc”.

Els problemes de mobilitat són el problema més freqüent de la gent gran

A més en el text també queda imprès una part de la Carta de Drets i Deures de la Gent Gran de Catalunya on es diu que “les persones grans tenen el dret a no ser discriminades per raons d’edat, gènere, ètnia, discapacitat, situació econòmica o qualsevol altra condició, com la religió, cultura o llengua” i estableix també que: “les persones grans tenen el dret a viure en entorns accessibles, adaptats a les seves possibilitats i sense barreres, per tal d’assegurar la dignitat en les condicions de vida i habitatge, i d’afavorir la seguretat i el benestar físic, moral i psíquic i espiritual, així com una atenció de qualitat”.

El text també es fa ressò d’un estudi fet recentment on es posa de manifest les mancances del col·lectiu de la gent gran. Els problemes que tenen més sovint són la mobilitat i els maltractaments. La poca mobilitat i el problemes de salut de la gent gran condicionen molt la seva qualitat de vida, i veuen molts cops com barreres estructurals i de mobiliari són un greu perill per la eva condició física, els principals obstacles són la falta d’ascensors i les escales.