L’oposició carrega contra el govern pel cartell de Santes

CIU demanarà que l’artista encarregat de fer el cartell sigui designat per concurs

El grup Popular ha fet unes manifestacions de la ma del seu portaveu, Paulí Mojedano, on ha quedat expressat el seu descontent amb l’elecció del cartell de Santes d’aquest any. Segons els populars el cartell és el resultat del desastre de la política cultural de Mataró. Mojedano ha declarat: “Hem arribat a un punt de pobresa cultural que ni tant sols el cartell de Santes és original”.

Pels populars és inacceptable que el cartell d’enguany hagi estat descarregat d’internet, i a més afegeixen que l’obra de Xavier Rosales, autor del cartell, “no és un plagi, però si una copia, per molts retocs que li hagi pogut donar posteriorment. Tot això ve a conseqüència de la informació que s’ha fet pública aquesta mateixa setmana, on s’ha esbrinat i el mateix Rosales ha manifestat, que alhora de fer el cartell va agafar un logotip d’internet ja existent de l’alemany Roland Müller, i li va fer uns petits retocs. A més Mojedano va afegir: “Hauria estat molt més innovador que un nen/a de primària hagués fet un dibuix amb la seva visió particular de la Festa Major”.

Pel Partit Popular això és fruit de l’estancament cultural que fa anys que pateix la ciutat, i que ni el Govern, ni el president del Patronat de Cultura hi saben posar remei. Per últim el portaveu popular va dir que ell i el seu partit estan molt decebuts i molt preocupats pel futur cultural de Mataró, ja que segons ells no hi ha motiu aparent per pensar que la política cultural de la ciutat pugui anar a millor.

CIU també hi diu la seva
Convergència i Unió també s’ha sumat a les crítiques i pensa porta un proposta referent al tema en el pròxim Ple municipal. Pel grup de CIU seria encertat a partir de l’any passat triar el cartell de Santes per mitjà d’un concurs públic, a més es fixaria un quantitat econòmica pel guanyador del concurs. Els convergents també creuen que el dissenyador del cartell de Santes no ha de ser el mateix que el de la diada de Catalunya.

Segons CIU el debat per escollir quin artista ha de fer el cartell de la festa Major no és nou i que gairebé sempre ha esta envoltat de polèmica. “Però enguany a aquesta tradicional controvèrsia s’hi ha d’afegir el plagi, la còpia o la inspiració, que cadascú hi posi l’adjectiu que vulgui, que ha fet que les Santes comencin amb un cert desprestigi que els ciutadans i ciutadanes de Mataró no es mereixem”.