Demanen la creació d’una línia telefònica per atendre les queixes d’incivisme

L’objectiu de la nova línia és sol·lucionar les qüestions relacionades amb l’incivisme d’una manera més ràpida i específica

Crear una línia telefònica on els ciutadans puguin queixar-se dels problemes causats per l’incivisme i que constitueixi una via ràpida i específica per tractar aquest tipus de problema és la proposta que vol presentar al Ple del proper setembre Convergència i Unió.

La idea és instal·lar aquesta línia telefònica perquè els mataronins puguin manifestar els problemes que es deriven d’actituds incíviques, però que ho puguin fer sense lents tràmits burocràtics, sinó a través d’aquesta línia únicament per aquests problemes concrets. CiU també ha demanat que la línia pugui ser gratuïta, d’aquesta manera es permetria un creixement en la participació ciutadana i una millora en la vida diària. A més, serviria per descongestionar el 010, informació de Mataró.

La proposta de Convergència i Unió també es refereix al Pla d’Acció per al Civisme que va aprovar el Ple de l’Ajuntament l’any 2000 i que volia vetllar per la convivència ciutadana i sensibilitzar envers aquells hàbits i actituds que poden millorar els respecte els altres i els bens comuns.