L’Arc Metropolità vol desenvolupar accions conjuntes

L’organització del territori i les infraestructures, les principals preocupacions

Les ciutats de la segona corona metropolitana de Barcelona —Mataró, Granollers, Sabadell, Terrassa, Martorell, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú—, agrupades en l'entitat denominada Arc Metropolità, van decidir desenvolupar instruments d'actuació conjunta per donar resposta a les necessitats dels veïns d'aquestes localitats.

L’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, va participar ahir en una jornada, organitzada a Martorell, en la qual van aprovar una declaració en què es planteja la necessitat d'"avançar en el desenvolupament d'instruments per a l'actuació conjunta i articulada", de forma "complementaria" al projecte de l'Area Metropolitana de Barcelona.

Aquests instruments són una nova organització territorial feta a partir d'"un debat metropolità formulat a una escala global" i reclama infraestructures viàries i ferroviàries per a "cosir i estructurar el territori". A més, les diverses ciutats defensen la necessitat de donar més qualitat als espais econòmics i de "promoure aquest territori com el gran Parc Tecnològic metropolità".

La visita del President
El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, va participar de l'acte de clausura de la Conferència d'Alcaldes de l'Arc Metropolitana i va qualificar les ciutats d'aquesta segona corona de "motors de creixement de Catalunya", afirmant que “constitueixen la segona àrea més important en la producció industrial" d'Espanya.

Maragall va subratllar la necessitat de "millorar les infraestructures existents o crear-ne d'altres de noves amb la finalitat que Catalunya deixi d'estar configurada com una "T" de costa a costa i de Lleida a Barcelona, per aconseguir que sigui una xarxa". A la vegada que assenyalava que la Regió Metropolitana serà una de les set regions o vegueries que es constituiran.