CIU vol més trens pel Maresme

El grup nacionalista ha enviat les propostes tant a la Generalitat com al Govern Central

La Mesa del Parlament de Catalunya ha admès a tràmit dues preposicions no de llei de CIU, on es demana l’ampliació dels serveis dels trens a les hores punta pel Maresme i la neteja de les vies en els seus trams pels municipis. A més les dues propostes també han estat enviades al Govern Central. El diputat de CIU, Ramón Camp, va dir que la saturació de passatgers és molt gran durant les 7 i les 9 del matí on els trens van a vessar i molts passatgers han de fer trajectes de més de trenta minuts de peu.

El diputat va explicar que això és degut a que ni RENFE ni el Govern de l’Estat no han invertit gairebé res per la línia ferroviària del Maresme durant els anys 1992 i 2004 on el passatge ha crescut un 80% mentre que l’oferta ho ha fet tant sols un 2%. CIU també demana que es netegin els trams urbans de les vies i sobretot que s’arreglin els desperfectes en els murs de separació de les vies, per evitar que la gent pugui travessar les vies amb em perill d’atropellament que això comporta.

CIU insta a la Generalitat perquè vetlli pel bon funcionament de la línia
Camp va afegir que “ el fet que les dues propostes s’hagin presentat coordinadament tant a Madrid com a la Generalitat, obeeix al fet que es tracta d’unes demandes tant evidents i necessàries que CIU està disposada a jugar totes les seevs cartes per aconseguir que siguin una realitat el més aviat possible”. Camp per finalitzar va recordar al Govern català que tot i que la línia de Rodalies és de titularitat estatal, és la Generalitat qui ha de vetllar pel seu bon funcionament.