Baron mostra el disgust per la decisió de suprimir grups d’ESO a la Consellera d’Educació

L’alcalde escriu una carta a Marta Cid mostrant-li la seva decepció per la mesura i la forma en què s’ha comunicat

L’oferta d’ensenyament a la franja de primer d’ESO en els instituts de la ciutat es veurà reduïda el curs vinent. Això és el que recentment es va comunicar a l’Ajuntament, a través d’un breu correu electrònic del director de Serveis Territorials de Barcelona-II Comarques, en què s’informava a l’alcalde que se suprimirien dos grups d’aquesta franja escolar, un a l’IES Alexandre Satorras i l’altre a l’IES Thos i Codina. Per expressar el seu malestar davant d’aquesta decisió, tant pel fet en sí com per la manera en què s’ha notificat, l’alcalde de la ciutat a fet arribar una carta a la Consellera d’Educació Marta Cid.

En aquesta carta, Baron posa de manifest que la mesura adoptada deixarà complet del tot el primer nivell d’ESO als instituts de la zona Est de la ciutat, no deixant places per fer front a la matrícula viva, un element estructural de la dinàmica de l’escolarització de Mataró. En aquest mateix sentit, llença una pregunta a la consellera. Baron diu: “De veritat creieu que amb mesures com la que denunciem dels vostres Serveis Territorials s’afavoreix l’equitat en l’accés a l’educació secundària i es procura una distribució equilibrada de l’alumnat amb necessitats educatives específiques que en permeti la integració, faciliti la cohesió social i afavoreixi una qualitat educativa adequada per a tota la població escolar?”

Desautoritza l’Ajuntament local
A més, l’alcalde afegeix que és una situació que el dol especialment perquè “desautoritza l’Ajuntament davant de les comunitats educatives implicades” i perquè trenca la unió existent entre tots els partits representats a l’Ajuntament, la Federació d’Associacions de Mares i Pares i els sindicats d’Ensenyament d’acollir adequadament els nouvinguts i evitar la seva concentració en comunitats educatives específiques.

Finalment, l’alcalde també demana a la Consellera que i que els intents d’obrir vies d’interlocució com el Conveni de l’Oficina Municipal d’Escolarització o les Taules Mixtes de Planificació no siguin mers simulacres de bons propòsits, sinó que esdevinguin una realitat útil.