El tripartit renova el cartipàs amb l’entrada de Cuscó

La nova regidora d’ERC agafa les àrees de Participació, Cooperació i Dona

L’entrada de la nova regidora d’Esquerra Republicana de Catalunya, ERC, Maria Rosa Cuscó, en el lloc del dimissionari Antoni Civit, ha provocat un nou repartiment de carteres en el sí del govern tripartit municipal. En el proper ple municipal, que tindrà lloc la setmana vinent, dijous 2 de juny, la nova regidora farà el jurament del seu càrrec i prendrà possessió dels departaments de Participació Ciutadana, Cooperació Internacional i Dona. L’entrada Cuscó, també ha significat la renovació del pacte de govern del tripartit mataroní.

La futura regidora Maria Rosa Cuscó, agafarà les atribucions de Participació Ciutadana i Cooperació Internacional, que ara està en mans del regidor socialista Ivan Pera. Aquest, amb els canvis de carteres, agafa les rendes de Joventut i Esports, que fins ara estava guiat per una altra regidora socialista, Alícia Romero. Aquesta, al seu torn, es dedicarà en exclusiva a governar el timó de l’IMPEM, una atribució que ja té assignada des de fa unes setmanes, quan l’alcalde la va nomenar —en substitució de Civit— posant punt i final a la crisi de mandat de l’organisme autònom.

L’espai d’ERC en el govern
Aquest canvi de carteres suposa una disminució del pes polític d’ERC en el consistori, doncs els seus dos regidors passen a ocupar-se de carteres de menys rellevància, en les que Habitatge i Participació serien les més valorades. Per equilibrar aquesta pèrdua de poder, el govern tripartit ha creat una comissió interdepartamental de seguiment de les reformes dels mercats de la ciutat, que serà presidida pel regidor Bargalló. ERC, que no veu aquest canvi de cartipàs com un càstig, en tot cas fa una valoració positiva de la renovació del pacte de govern i de la creació d’aquesta comissió que els permet mantenir el control sobre les reformes dels mercats —un tema que havia treballat Civit des de l’IMPEM. Per altra, també valoren de manera positiva, que a partir d’ara el grup passi a controlar l’àrea de Participació ciutadana, doncs pel partit republicà era un dels punts forts del seu programa electoral.

Els altres dos socis de govern, PSC i ICV-EA, han fet una valoració positiva de la renovació del pacte de govern, del qual ratifiquen una bona salut i un bon ritme de desenvolupament. Segons l’alcalde, Joan Antoni Baron, a mig mandat les línies programàtiques del pacte s’estan acomplint en un percentatge gairebé total. Aquesta valoració contrasta amb la dels partits de l’oposició, com el PP que parla de “mandat perdut”.