Toni Civit dimiteix empès per les fortes pressions rebudes

El ja exregidor republicà deixa el càrrec en un acte emotiu amb la cúpula local d'ERC i el suport de la seva dona

Antoni Civit finalment ha presentat la seva dimissió. Ho ha comunicat la tarda de divendres en una roda de premsa tensa en la que ha estat acompanyat de companys de partits i familiars. L’expresident de l’IMPEM ha volgut deixar clara la seva innocència, recordant que l’informe del Secretari de l’Ajuntament així ho referma i ha assegurat que aquesta és voluntària i degut a la pressió “immerescuda i insuportable” a la que s’ha vist sotmès des de l’esclat de l’anomenat Cas Llansó.

El fins avui tercer tinent d’alcalde ha anunciat que emprendrà accions legals personalment i també ho farà ERC contra l’exdirector de l’IMPEM, qui va detonar la crisi que ha acabat amb una dimissió que Civit desitja no torbi l’actual Acord de Govern.

Civit ha decidit en el transcurs dels darrers dies deixar el càrrec i així ho ha comunicat aquest matí a l’Alcalde Joan Antoni Baron. El fins avui regidor veu necessària la seva renúncia en el que ha anomenat “exercici de responsabilitat política” envers els seus socis i la ciutadania. Ha afegit que es creu víctima d’una sèrie de pressions “paguen justos per pecadors” ha dit i ha afegit que “la situació viscuda els darrers dies han comportat problemes polítics al govern i personals que espero atenuar amb la meva dimissió”. La dimissió assegura persegueix enfortir el paper d’Esquerra Republicana de Catalunya a la ciutat i al propi Ajuntament. De fet s’ha acomiadat desitjant que “el bon Acord de Govern catalanista i d’esquerres no es vegi afectat” en paraules de Civit.

El detonant, les pressions
El detonant de la dimissió ha estat, en paraules del propi Civit, “la situació actual d’infelicitat derivat de les pressions sofertes” junt amb les ganes de “no intentar arribar a final de mandat aferrat a la poltrona i fent la viu-viu com, hauria semblat si hagués seguit” ha dit l’extinent d’alcalde. Civit ha dit sentir-se alliberat i, molt emocionat, ha donat les gràcies als qui l’han arropat ens els darrers dies difícils viscuts a l’Ajuntament. Especialment emocionat s’ha mostrat al parlar de la família i, visiblement afectat el regidor, la seva dona ha hagut d’ajudar-lo a llegir el final sentit del text que portava preparat. Civit ha volgut recordar el partit, els amics, “l’esperit IMPEM tot i que s’ha girat els darrers dies com un mitjó” ha dit, i ha recordat entre alguna llàgrima la seva dona i filla.

Passant revista als fets que han suscitat l’actual situació, Antoni Civit ha recordat que sempre ha posat facilitats i ha assegurat que el deixar l’IMPEM a mans de l’alcalde l’ha deixat “en una situació d’indefensió que altres han aprofitat sense entranyes” a banda d’assegurar que “una altra gestió de la crisi hauria evitat costos personals i polítics”. A banda de citar Llansó com a “traïdor” i d’anunciar que es personarà en persona i com a partit contra l’excàrrec de confiança, Civit ha volgut deixar clar que continuarà treballant per Mataró i, de fet, s’ha acomiadat assegurant que a partir d’ara ja treballa per la victòria d’ERC en les properes eleccions municipals.

Es desconeix els substitut
Un cop acabada la roda de premsa, en una Sala de Lleons amb un ambient força tens, Civit ha marxat de l’edifici amb la família i els companys de partit. Sergi Penedés, president local del partit, no ha volgut avançar qui substituirà a Civit ni a quina cartera del renovat cartipàs aspira ERC, supeditant-ho tot a la que es preveu vital assemblea de la secció local del partit independentista. Al final de la seva intervenció Civit ha volgut remarcar la possibilitat de tornar algun dia al primer pla de política local mataronina de la que, sembla, podria mantenir-se apartat durant una temporada.

Notícies relacionades:
ERC reafirma la seva confiança en el govern tripartit local
Antoni Civit es resisteix a dimitir
L’alcalde perd la confiança en Civit que no tornarà a presidir l’IMPEM
Civit adverteix al tripartit que no reconeixerà cap culpabilitat
Joan López trasllada la dimissió de Llansó al Parlament de Catalunya
Els treballadors expliquen que hi havia malestar en el sí de l'IMPEM
Baron nomena de nou a l'antiga directora de l'IMPEM
L'alcalde assumeix les tasques de Civit al capdavant de l'IMPEM
Civit afirma que va destituïr al director de l'IMPEM dimecres passat
L'oposició demana la dimissió immediata de Civit
El director de l'MPEM dimiteix acusant a Civit de mobbing