L’oposició reclama una revisió del POEC

La nova ubicació de la ‘Locomotora’ afecta als acords del programa

Els dos partits a l’oposició a l’ajuntament, Convergència i Unió i Partit Popular, han presentat les seves respectives propostes per revisar el Programa d’orientació d’Equipaments Comercials, POEC. Segons els partits opositors, el canvi d’ubicació de la “locomotora” comercial, afecta als acords que es van pendre en l’esmentat POEC.

Amb el POEC es van proposar un seguit de mesures, també urbanístiques, per dinamitzar el comerç de la ciutat, entre elles la instal·lació d’una gran superfície comercial que exercís de motor econònic. El fet de situar la “locomotora” a un altre indret del previst, ha fet que l’oposició reclami una revisió dels acords per adaptar-ho “a la realitat actual”, com explica CiU.

Lenta aplicació
Tots dos partits, denuncien la lenta aplicació dels acords del POEC, signat al febrer del 2003 i vigent fins el 2007, del qual només destaquen les obres de la Riera. Mentre el PP critica que encara hi ha molts arranjaments per fer —el pàrquing del parc de Cerdanyola, l’avinguda Puig i Cadafalch, la Plaça de les Teresses, i els mercats de la Plaça Gran i la Plaça de Cuba—, CiU proposa canvis en el POEC —revisar els actuacions urbanístiques, engegar el Pla de Màrketing, replantejar el calendri d’obres i actualitzar l’estudi sobre l’impacte de la locomotora en la seva nova ubicació—.