El director de l’IMPEM dimiteix acusant a Civit de 'mobbing'

L’oposició demana la dimisió de Civit i l’alcalde ordena l’obertura d’un expedient informatiu

Les pressumptes pressions per part del president de l’IMPEM, Antoni Civit, denunciades pel seu segon, el director de l’IMPEM Jaume Llansó, han portat a aquest darrer a fer arribar una carta amb la seva dimissió a l’alcalde de la ciutat. L’alcalde de la ciutat ha acceptat la dimissió i ha ordenat l’obertura d’un expedient informatiu per contrastar les acusacions de "mobbing" que Llansó llença sobre el regidor de promoció econòmica. L’oposició, CiU i PP, ja han demanat la cessament del regidor d’ERC.

Aquest matí, d’avui dilluns, el fins avui director del l’IMPEM, l’Intitut de Promoció Econòmica de Mataró, Jaume Llansó, ha fet arribar a l’alcalde i a la resta de regidors de la ciutat un correu en el que presentava la seva dimissió justificada per ‘pressions polítiques poc ètiques’ rebudes principalment per part del regidor Civit. En la nota, Llansó denuncia que havia rebut pressions i coaccions qüestionant la seva professionalitat com a director i situacions d’interferència o omissió en el seu rol de director.

Director des de l'inici de mandat
Llansó ha estat director de l’IMPEM des d’inicis de l’actual mandat, amb la reelecció de Manuel Mas i la designació de Civit com a regidor de Promoció Econòmica, i va accedir al càrrec el setembre del 2003, després que fos sol·licitat com a càrrec de confiança del nou govern tripartit. Ara, un any i mig després el ja exdirector de l’IMPEM explica que s’han confós les seves responsabilitats com a càrrec de confiança i que se l’obligava a acudir a reunions del grup municipal d’ERC i de la junta local del partit. Fins i tot, el càrrec de l’IMPEM acusa a Civit d’obligar-lo a fer-se militant. Llansó no s’ha declarat una persona pròxima al partit, justificant així la independència política del seu càrrec.

Una altra acusació de Llansó contra Civit és per abús de poder i favoritisme vers a persones amb carnet d’ERC. Segons el director, s’haurien alterat alguns dels procediments de selecció de personal per afavorir a militants d’ERC. Favoritisme que també s’hauria aplicat, segons Llansó, en la tria del proveïdors de l’IMPEM.

Responsabilitats i conseqüències
El fins ara director de l’IMPEM, Jaume Llansó, creu que l’expedient donarà mostra dels fets que suposen “una vulneració greu dels principis democràtics de la gestió pública” i apel·la a la dignitat política perquè els fets tinguin les seves merescudes conseqüències.