La Generalitat rebutja la proposta de CiU de traslladar l'N-II al Maresme

Ramon Camp acusa al govern de ‘marejar la perdiu’

La comissió de Política Territorial i Obres Públiques va rebutjar la setmana passada una Proposició no de Llei presentada per CiU en la qual es demanava el trasllat de la N-II en el seu pas pel Maresme. La proposició de la federació nacionalista es va debatre conjuntament amb una altra, també no de Llei, presentada pels grups parlamentaris del govern català, sobre les mesures per millorar i afrontar la problemàtica de la mobilitat al Maresme, especialment pel que fa a la carretera N-II.

El govern tripartit es va negar a acceptar el plantejament de CiU, en el qual es reclamava el trasllat de la N-II, sempre d'acord amb el Consell Comarcal del Maresme i els ajuntaments afectats. La federació nacionalista va respondre a aquest rebuig votant també en contra de la proposició presentada pel tripartit català.

La rèplica de Ramon Camp
El diputat del grup parlamentari de CiU, Ramon Camps, va lamentat el rebuig de la seva proposta i ha apuntat que "el Maresme és un veritable corredor en l'aspecte viari, i la N-II és a la vegada una via ràpida i una via urbana, i això és motiu de sinistralitat", referint-se a un estudi publicat pel RACC i quinze entitats més. Segons el Servei Català del Trànsit, en els últims quatre anys s'han produït a la N-II del Maresme, "692 accidents amb un balanç de 51 morts, 355 ferits greus i 780 lleus".

El diputat de CiU, Ramon Camp, considera que el govern de la Generalitat està "marejant la perdiu" respecte a les peticions de millora de les vies per solucionar la mobilitat a la comarca del Maresme. El mataroní entén que l'executiu català "no es compromet" en la definitiva conversió de la carretera N-II en via urbana i cívica per, d'aquesta manera, traslladar tota la circulació que hi passa fins a l'autopista.