Crítiquen la detenció d’una regidora d’Argentona per ocupar la Masia de Cal Guardià

L’edifici històric serà enderrocat tal com està previst en el projecte de remodelació del nucli antic

Assumpta Boba, regidora d’Esquerra Unitària d’Argentona i membre de la Plataforma en Defensa del Centre Històric, va ocupar el dijous 10 de març al vespre la Masia de Cal Guardià, que datada del segle XVI i situada en el nucli antic d’Argentona, serà enderrocada properament en el marc del projecte de reforma del centre històric que pretén tirar endavant l’equip de govern format per l’Entesa i el PSC.

La regidora i dos membres més de la Plataforma van passar la nit a Cal Guardià en un acte de protesta en contra de l’enderroc de l’edifici. L’endemà al migdia, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local van desallotjar la masia i van detenir els ocupants.

Assumpta Boba i els altres dos detinguts van passar la nit de divendres a les despendències policials de Mataró i l’endemà al matí van declarar davant del jutge. Finalment, la regidora va sortir en llibertat amb càrrecs la nit de dissabte.

Actuació policial desmesurada
La Plataforma en Defensa del Centre Històric qualifica de ‘desmesurada’ l’actuació policial i prepara noves accions de protesta per presevar el nucli antic d’Argentona, la més destacada és una manifestació que tindrà lloc el proper 10 d’abril.

Aquests fets evidencien que un sector de la població argentonina no aprova el projecte de remodelació del centre històric que, entre d’altres, preveu l’enderroc de cases velles, el canvi d’ubicació de la font de Sant Domingo i la rehabilitació del solar de Can Doro, on s’hi ha de construir una nova plaça de l'Ajuntament, un casal d'avis, un aparcament amb places públiques i privades i un edifici d'habitatges.