Bote prepara una modificació pressupostària per fer front a "l'endemà" del coronavirus

L'alcalde assegura que "de moment" l'ajuntament té "liquiditat i tresoreria" per aguantar, però que espera que la crisi sanitària acabi "més aviat que tard"

  • Redacció / ACN
  • Dilluns, 06 abril 2020 09:08

Ple Municipal de juliol

El govern de Mataró comença a pensar ja en una modificació del pressupost del 2020 per fer front a "l'endemà" de la crisi sanitària. En una conversa telemàtica amb periodistes, l'alcalde, David Bote, assegura que el govern municipal ja té comptabilitzat el que deixarà d'ingressar amb l'estat d'alarma i té prevista una conversa la setmana vinent amb l'oposició per compartir la situació de les finances municipals. "És obvi que començarem a modificar pressupost", assegura. Bote avisa els ingressos se'n ressentiran, en part per les mesures econòmiques preses fins ara per ajudar a la ciutadania, tot i que ara per ara els missatges que arriben d'intervenció són de tranquil·litat: "De moment tenim liquiditat i tresoreria i podem aguantar".

L'alcalde recorda que les tres principals mesures del consistori, com l'ajornament del calendari fiscal, l'avançament en el pagament de factures i el compromís de despesa amb serveis com l'autobús urbà o la neteja –actualment no estan a ple rendiment, però l'Ajuntament manté l'aportació per evitar ERTO a les empreses concessionàries– fa trontollar el capítol d'ingressos.  

Amb esperança que tot acabi "més aviat que tard"

"Una administració sense ingressos no pot sobreviure", avisa. Tot i això, la situació encara és sostenible i amb l'esperança que la crisi sanitària acabi "més aviat que tard", el govern municipal comença a pensar ja en "liderar la reconstrucció". Bote no ha volgut avançar les xifres amb què treballa l'Ajuntament fins a parlar amb l'oposició.

El que sí té clar l'alcalde és que hi ha "consens" perquè l'únic que sigui innegociable en el nou pressupost siguin les polítiques socials: "Se'm fa difícil pensar que algú demani que no tinguem un compromís fort en l'àmbit social o que no fem un esforç en ajudar el teixit econòmic de la ciutat".