L'Ajuntament mostra el seu rebuig a la supressió dels jutjats de violència masclista

El PSC i ECPM van presentar una declaració institucional a la Junta de Portaveus de dilluns, que va prosperar amb els vots a favor d'ERC-MES i Ciutadans

  • Redacció // Foto: Daniel Ferrer
  • Dimarts, 04 Febrer 2020 11:51

Ciutat 2017/2020, manifestacio contra violencia masclista

L'Ajuntament de Mataró rebutja la supressió dels jutjats de violència masclista i així ho farà saber al Ministeri de Justícia i a la Conselleria de Justícia. Dilluns, el PSC i ECPM, amb els vots a favor d'ERC-MES i Ciutadans, van presentar una declaració institucional a la Junta de Portaveus perquè aquests ens judicials no es comarcalitzin.

De fet, tal com es proposa en un document del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, es volen agrupar les competències de matèria de violència de gènere de 18 partits judicials en només set jutjats.

Malgrat que aquesta decisió no afecta la comarca del Maresme, sí que en patirien les conseqüències partits judicials com el de l'Hospitalet, que passaria a Barcelona, o Mollet del Vallès, que recauria en Granollers. Tant el PSC com ECPM, ERC-MES i Ciutadans han explicat que aquesta decisió pot provocar més saturació als jutjats i que les dones que vulguin denunciar es vegin obligades a dirigir-se a un altre municipi.