Minut a minut: les reaccions a la sentència del Procés

Seguim l'onada de mobilitzacions que es viu a Mataró amb relació a la sentència del Tribunal Suprem

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer i cedides
  • Dilluns, 14 Octubre 2019 18:20

17 h (dijous 17 d'octubre)

La 'Marxa per la Llibertat' arriba a Mataró. Alguns manifestants vénen des de Girona, d'on va sortir la marxa ahir al matí. Altres s'han anat unint al seu pas pels diferents pobles. Aquest matí, la marxa ha iniciat a Malgrat de Mar i arribarà fins a Premià de Mar. L'endemà, seguirà fins a Barcelona.Marxa per la Llibertat

Marxa per la Llibertat
Marxa per la Llibertat


Matí (dijous 17 d'octubre)

Quart dia de protestes a Mataró, amb nous talls a les carreteres. L'acció més multitudinària serà el pas de la 'Marxa per la Llibertat' que està prevista que passi per la ciutat a les 17 hores. La N-II, doncs, quedarà tallada al trànsit durant bona estona, a mesura que la marxa avanci fins a Premià de Mar.


22.30 h (dimecres 16 d'octubre)

Es desconvoca la manifestació i es restableix el trànsit. Segons els Mossos d'Esquadra, l'acte ha reunit unes dues mil persones.
La manifestació ha estat organitzada pel CDR Mataró, en rebuig de la sentència i de l'actuació dels Mossos els dies anteriors. En la pancarta que encapçalava la marxa s'hi llegia: "No és violència, és autodefensa" i "Buch, dimissió".
Mobilització per la sentència


20.30 h (dimecres 16 d'octubre)

La manifestació convocada pel CDR Mataró avança per la C-32, tallada en tots dos sentits a causa de la gran quantitat de persones que han seguit la marxa. Avancen direcció Cabrera/Argentona.Mobilització per la sentència


19.30 h (dimecres 16 d'octubre)

També dimecres a la tarda s'ha convocat una concentració davant l'Ajuntament. L'acte, organitzat per Òmnium Maresme i l'ANC Mataró, es convoca cada dia 16. Avui, coincideix amb dia, ara fa 2 anys, en què Jordi Cuixart i Jordi Sànchez van entrar a la presó. Avui, les portes de l'Ajuntament estaven tancades i els organitzadors han hagut de fer servir la corrent des de l'òptica Salas.
Concentració(Foto: Junts x Mataró)


19.30 h (dimecres 16 d'octubre)

El CDR Mataró ha convocat una manifestació que ha sortit de la plaça Granollers, ha avançat per la Via Europa fins a arribat a l'autopista, a la zona oest. Passades les vuit del vespre, centenars de persones han tallat la C-32.
Respostes contra la sentència
Mobilització per la sentència


20 h (dimarts 15 d'octubre)

Més d'un centenar de persones fan una seguda davant de l'Agència Tributària, cridades per Òmnium Maresme. Les espelmes mostren el missatge "Ho tornarem a fer". També s'han llegit missatges escrits per Junqueras, Romeva, Turull, Bassa, Forcadell, Forn, Rull, Cuixart i Sànchez.
Respostes contra la sentència
Respostes contra la sentència(Fotografies: Òmnium Maresme)


20 h  (dimarts 15 d'octubre)

Dos grups de manifestants han tallat la N-II i la C-31 a la sortida sud de Mataró.


9 h (dimarts 15 d'octubre)

Un grup de persones s'ha manifestat tallant la línia del tren, i caminant per les vies direcció Cabrera. A partir de les 9 del matí s'ha restablert una línia en direcció Barcelona. L'acte ha comportat afectacions de 45 minuts.
La N-II també s'ha llevat tallada aquest matí, i a les 9 h s'ha reobert el trànsit.
Respostes contra la sentència


20.45 h (dilluns 14 d'octubre)

Els Capgrossos de Mataró alcen tres pilars de 4 amb banderes de 'Llibertat Presos Polítics' i 'Democràcia' com a mostra de rebuig a la sentència. 
Concentració contra la sentència del Tribunal Suprem


20 h (dilluns 14 d'octubre)

Comença la concentració davant de l'Ajuntament. La Riera, plena de gom a gom.Concentració contra la sentència del Tribunal Suprem


18.30 h (dilluns 14 d'octubre)

Comença a ploure, però cada vegada més persones arriben davant de l'estació. Inicia la manifestació que passa per Laia l'Arquera, la comissaria de Mossos d'Esquadra i arriba fins al centre de la ciutat.
Tall de la N-II contra la sentència


18.15 h (dilluns 14 d'octubre)

Les tensions han crescut entre la policia i els manifestants. Hi ha hagut més càrregues i el Juli Cuéllar, exregidor de la CUP, ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra i se l'han endut emmanillat. 
Concentració contra la sentència del Tribunal SupremConcentració contra la sentència del Tribunal Suprem


17.30 h (dilluns 14 d'octubre)

Més persones s'han apropat davant l'estació i el trànsit ha tornat a quedar tallada.


17 h (dilluns 14 d'octubre)

El nombre de persones manifestants ha anat a menys i els Mossos d'Esquadra –que compten amb 5 furgons, 3 cotxes i una vintena d'agents– han carregat contra alguns dels desallotjats.Tall de la N-II contra la sentènciaTall de la N-II contra la sentència


10.30 h (dilluns 14 d'octubre)

Més d'un centenar de persones assisteixen davant l'estació de Renfe i tallen el trànsit a la N-II.Tall de la N-II contra la sentènciaTall de la N-II contra la sentència