Generalitat estudia soterrar la via tren al seu pas pel Maresme

El trasllat de les vies al centre de la ciutat es faria d’aquí a 70 anys

La Generalitat estudia traslladar la via del tren del Maresme al centre de les ciutats i soterrar-la, encara que es tracta d'una de les opcions per millorar la xarxa de rodalia que estudia l'executiu autonòmic i es faria a llarg termini, segons que han explict fonts de la Generalitat.

Segons publica avui el diari El País, el govern català ha fet seu un estudi de l'entitat Barcelona Regional, quan el seu responsable era l'actual director general de Transports de la Generalitat, Jordi Julia, en què es recull aquesta proposta i que ha entregat al Ministeri de Foment.

La prioritat és millorar la frequüència
La Generalitat té l'"Estudi de les infraestructures de transport del Maresme", com es titula el projecte de Barcelona Regional, entre els seus documents de treball, encara que des del govern català s'insisteix que la prioritat és millorar sistemes de rodalia de la zona, com millorar la freqüència dels trens.

L'estudi recull a llarg termini la possibilitat de traslladar l'actual via rodalia que recorre la costa del Maresme al centre de les ciutats per les quals passaria soterrada, encara que es tractaria d'un horitzó temporal d'uns 70 anys.