El Ple retira la tramitació del PAUM

El tripartit vota a favor, el PP en contra i CiU s’absté

En el passat Ple municipal, celebrat dijous 13 de gener, el govern municipal va aprovar l’anul·lació de la tramitació del Programa d’Actuació Urbanística Municipal, PAUM, com ja havia anunciat l’alcalde abans de Nadal. Amb els vots a favor dels regidors del govern tripartit municipal, l’abstenció dels del grup de Convergència i Unió, CiU, i el vot en contra dels del Partit Popular, PP, el document del PAUM va quedar sense efectes.

Tal i com ja havíem informat, el govern municipal ha retirat la tramitació del PAUM doncs la modificació de la llei d’Urbanisme de Catalunya 2/2002, garanteix un 20% del sostre residencial edificable per a la construcció d’habitatge de protecció pública.
Amb l’entrada en vigencia de la nova llei, el PAUM deixa de tenir utilitat com a eina per garantir aquest percentatge de d’abitatge de protecció i per tant, es retira. A més, el govern municipal ha decidit que en els nous sectors sigui del 30% el sostre destinat a habitatges de protecció social.

El futur urbanístic de la ciutat, que contenia la memòria adjunta al PAUM, seguirà el seu debat i s’incorpora al Pacte pel Desenvolupament Econòmic i Social, que arrencava la setmana passada, d’on en sorgirà el Pla d’habitatges de Mataró i la Memòria Social que la llei d’Urbanisme obliga a redactar a tots els municipis perquè serveixi de guia a les polítiques d’habitatges.

Crítiques des de l’oposició
A més de mostrar la seva disconformitat amb el vot, els grups municipals opositors van fer sentir les seves crítiques al procés dut a terme pel govern municipal. Ambdos grups, CiU i PP, van criticar que s’hagués emplaçat als col·lectius veïnals a un debat que segons els convergents “ara es queda sense efecte” i pels populars “ara enterren”.

Notícia relacionada:
Es retira el PAUM per l’aprovació de la nova llei d’Urbanisme