Primera reunió del Pacte pel Desenvolupament Econòmic i Social de Mataró

Els membres del Consell del Pacte es troben al Saló de Sessions de l’Ajuntament

El Pacte pel Desenvolupament Econòmic i Social, PDES, que Baron va proposar en el seva investidura va passar ahir a ser realitat. Al Saló de Sessions de la Casa Gran mataronina s’hi va reunir el Consell d’un Pacte que podria aprovar-se abans de l’estiu. Sols els cinc primers minuts de reunió van ser oberts a la premsa suficents per veure un clima d’expectació dels membres del Consell, pendents de la presentació que duia a terme l’alcalde. En tres mesos es podria aprovar el Pacte, segons les intencions dels seus impulsors i, cap al juliol, el correspondent Pla d’Actuació.

El Consell del Pacte es va constituir en presència de l’economista Pere Lleonart en qualitat de convidat per aquesta primera presa de contacte. Els membres nats del Consell són l’alcalde, els cinc portaveus dels grups municipals de l’Ajuntament, representants de les empreses mataronines, membres de les escoles universitàries, dels dos sindicats majoritaris i també representants del moviment veïnal. Tots ells eren ahir asseguts en una taula quadrada presidida per un Baron molt actiu amb els representants dels partits al seu costat.

Un pacte que ha de ser el guió del futur
El Pacte pretén identificar en quins sentits ha d’anar l’acció per al desenvolupament sostenible en els sentits urbanístic, econòmic, demogràfic i social de la ciutat en els propers anys. Del pacte en sorgirà un Pla d’Actuació que serà, de ben segur, la pedra angular del debat que s’hagi d’articular al voltant d’aquest Pacte. El Pacte resta obert a les administracions provincial, autonòmica i estatal per si s’hi volen incorporar.