El Corte Inglés reclama 1,5 milions a Mataró

L’Ajuntament estudiarà amb un gabinet d’advocats la resposta a la petició de devolució de l’Impost d’obres

Ciutat 2017, corte inglés

El Corte Inglés ha sol·licitat a l’Ajuntament de Mataró que li torni els 1.566.386,51 euros de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) que va abonar el 30 de març de 2012, moment en què podia iniciar la construcció d’un edifici comercial al solar del carrer Biada. És la primera petició de devolució que fa l’empresa, després que el passat desembre el Tribunal Suprem tombés de forma definitiva l'ordenament urbanístic que havia de possibilitar la implantació d'uns grans magatzems de l'empresa al centre de Mataró.

L’alcalde ha anunciat en Junta de Portaveus que l’Ajuntament ha contactat amb el gabinet d’advocats Roca Junyent per estudiar la resposta legal que cal donar a l’operador comercial -que és el propietari del solar- mantenint la voluntat de defensar l’interès públic.

Primera passa enrere?
La reclamació de devolució de l'ICIO és el primer moviment del Corte Inglés que, en darrer terme, podria reclamar el valor de compra del solar, que ronda els 30 milions d'euros.

Ciutat 2014/2015, llegada corte ingles 1
 

Pendents de resposta

A l’espera que l’Ajuntament faci un posicionament legal sobre la demanda d’El Corte Inglés, l’alcalde ha dit que Mataró continua necessitant una locomotora comercial al centre, per la qual cosa els serveis d’urbanisme continuen treballant en l’encaix urbanístic de l’operador comercial en els terrenys afectats per les dues sentències del 2017 que anul·len el planejament i qüestionen el desmuntatge i trasllat de la nau de Can Fàbregas i de Caralt que hi havia abans en aquell indret. Aquestes sentències van ser fruit dels contenciosos interposats per l’Assemblea Pagesa del Maresme. 

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: