Cessen Joan Bellavista com a gerent del Port

En el càrrec des del 1998, percebia el 2017 un dels sous més importants de l'administració catalana

Joan Bellavista, gerent del Port

Joan Bellavista ha estat cessat del seu càrrec de gerent del Port de Mataró segons ha avançat La Vanguardia. La decisió del Govern de la Generalitat arriba com a pas final d'un expedient obert arran dels alts emoluments que el mataroní percebia i que el convertien en un dels càrrecs de retribució pública més ben pagats de Catalunya. Bellavista no hauria actualitzat la seva declaració de béns, en la línia que estan obligats els alts càrrecs de l'administració.

Joan Bellavista va ser nomenat gerent del Port l’any 1998 i el passat desembre en una notícia d'El Periódico s'explicitava que encara no havia presentat la seva declaració de béns i reprodueix a les caselles les dades que havia facilitat anys enrere, abans de l'entrada en vigor de la llei. No presentar les declaracions pot arribar a comportar una infracció greu amb la destitució com a darrer termini.

Un sou noticiable

El sou de Joan Bellavista ja va ser notícia el 2017, quan va transcendir que cobrava com a director general d’aquest equipament 132.376,35 euros anuals i com a responsable també del de Portbou, 37.753,80 euros més. Una suma de 170.129 euros, al pòdium dels més ben pagats a nivell català. El Govern va aprovar llavors adaptar el sou pel càrrec a Mataró i fixar-lo en 105.000 euros anuals. D'aquesta manera, llavors, s'informava que el sou "s’adequa als límits retributius fixats per als directius del sector públic".

El port de Mataró està gestionat per un consorci amb plena autonomia orgànica, funcional i econòmica i en el moment que es va contractar Bellavista, el seu personal es regia per un conveni que assimilava els sous i les condicions de treball a les del sector privat, no pel conveni únic del personal laboral de la Generalitat. L’any 2015, aquest consorci passa a adscriure’s a l’Administració de la Generalitat. Com a conseqüència, el seu personal també passar a estar sotmès al règim jurídic del personal de la Generalitat. No obstant, la norma no regulava el règim transitori per a les situacions creades a l’empara de la legislació anterior, com era el cas de Bellavista.