Fan pinya per millorar la seguretat als barris

Tots els grups menys la CUP i PxC acorden destinar més policia i recursos a la intervenció social a Rocafonda i Cerdanyola

  • Redacció
  • Divendres, 25 Gener 2019 14:27

Portaveus per la seguretat

Foto de unitat quasi completa la d'aquest migdia a l'Ajuntament. Després de la Junta de Portaveus convocada per tractar sobre el tema de la seguretat a la ciutat, i especialment a Rocafonda i Cerdanyola, tots els grups a excepció de la CUP i PxC han acordat una declaració amb una bateria d'acords per la millora de la seguretat i la convivència. Entre els acords consensuats hi ha cobrir les 10 vacants existents a la plantilla de la Policia Local o refermar la petició de més efectius de Mossos d'Esquadra al Departament d'Interior de la Generalitat. 

Els grups del PSC, CiU, ERC, Ciutadans, Volem i ICV-EUiA han acordat "actuar de forma contundent contra les activitats delictives que afecten de manera especial als col·lectius més vulnerables i contra aquells grups delictius que generen més inseguretat" i "abordar la inseguretat, amb especial atenció a les persones amb més risc de vulnerabilitat, i a les persones joves, amb programes d’intervenció social, educativa i habitacional".

Sense partidisme

Aposten per crear espais de participació per "un diàleg permanent sobre la situació i les necessitats i percepcions de seguretat a la ciutat i els barris" i vetllaran, segons han signat per "fer front a aquests compromisos amb la màxima unitat i consens polítics i socials, entenent que la seguretat ciutadana és un bé comú del qual no s’ha de fer ús partidista". 

Pel PP és "una esmena a la totalitat del model policial"

El Partit Popular s'ha afegit a la buscada imatge d'unitat tot i alguns dubtes que el seu portaveu, José Manuel López, ha volgut clarificar. "Hem posat una sèrie de condicions i estem contents no només que s'acceptin sinó també perquè els extrems queden fora", ha dit en referència a que CUP i PP són els grups que no han subscrit el text. Per López "aquest text és una esmena a la totalitat del model policial que hi ha hagut fins ara" i celebra que en el text es plantegin "mesures mediàtiques davant la problemàtica evident de la delinqüència, no és moment de filosofar".