CiU ofereix diàleg per aprovar els pressupostos

El principal grup de l'oposició presenta les seves set condicions i critica que el govern municipal no hi hagi contactat

Ple municipal de setembre

El grup municipal de CiU, segon amb més seients al saló de sessions i exsoci de govern, està disposat a allargar la mà al govern municipal per parlar dels pressupostos del 2019, però posa condicions sobre la taula. Després de votar en contra de l’aprovació inicial i en espera de reprendre contacte, Quim Fernàndez s’ha adreçat a l’alcalde Bote per si vol comptar amb CiU per intentar aprovar els comptes. Ho fan sense esquivar la crítica en cap moment i, asseguren, amb mentalitat de ciutat: “Nosaltres som aquí per treballar per Mataró i no per fastiguejar”, assegurava Fernàndez en un dinar amb la premsa. Altrament no comparteixen “l’alarmisme del govern amb la possibilitat de treballar amb pressupostos prorrogats”. 

Crítiques a l'estratègia

Des de CiU no creuen que buscar el seu suport sigui una prioritat per a l’actual govern, de qui critiquen fortament les formes. “Ha tornat una manera de fer provinciana i clientelar a l’Ajuntament, sense visió global, amb el govern fent de Tío Gilito”, assegurava la sempre explícita Isabel Martínez. Fernàndez també es va mostrar crític amb les negociacions obertes entre PSC i l’entorn dels comuns i va alertar del possible cas de transfuguisme que, en la seva opinió, representa la unitat d’acció entre el regidor d’ICV-EUiA i les dues no adscrites.

Set prioritats de ciutat

CiU situa una sèrie de compromisos “que han d’estar en el centre de la negociació" i als quals no volen renunciar en cap cas. "En concret, són els temes que fan referència a la promoció de ciutat, a la formació de les persones i lluita contra l’atur, aposta per la cultura i l’esport, tirar definitivament endavant el pla d’impuls del centre, planificar les inversions que la ciutat necessita, més compromís amb accions ja aprovades o iniciades i recuperar els debats que el govern ha segrestat”, demanen des de CIU. 

 

Els 7 compromisos que demanen

- Una aposta més ferma i decidida per a la promoció de la ciutat i la seva activitat econòmica.

- Aposta decidida per la formació de les persones, tant per  la seva promoció personal com a eina per lluitar contra l’atur.

- Apostar per la cultura –element d’identitat nacional i cohesionador– i l’esport –formador en valors–, ambdós agents de promoció de ciutat i generadors de riquesa i llocs de treball.

- No posar més per excusa el pla d’impuls alhora de tirar endavant iniciatives al centre (atès que va amb molt de retard) i entrar a fons a actuar en qüestions com l’entorn de la plaça Gran i la plaça de l’Ajuntament.

- Inversions de ciutat, sense partidismes ni clientelismes, per posar la ciutat al mapa, malgrat que fins a les municipals del 2019 es pot fer poca cosa més que redactar els projectes.

- Accions a realitzar, especialment les derivades dels diversos plans aprovats, i que requereixen seguiment.

- Recuperar els debats segrestats pel govern socialista.