Clam per la llibertat dels Jordis un any després del seu empresonament

Un miler de persones es concentra amb presència dels pares de l'expresident de l'ANC

  • Redaccio / Fotos: Daniel Ferrer
  • Dimecres, 17 Octubre 2018 09:38

Un any del empresonament dels Jordis

Dimarts es complia un any de l'ingrés a presó preventiva de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, respectivament. La mobilització per la seva llibertat va sortir al carrer puntual amb el primer aniversari, posant de manifest la ràbia per tot un any amb dos líders privats de llibertat. A Mataró la concentració va prendre cos de mobilització, en la línia que ja s'ha convertit habitual des de fa un any, amb prop d'un miler de congregats.

Un any del empresonament dels Jordis

Entre els assistents destacaven els pares de Jordi Sànchez que van escollir la convocatòria mataronina entre totes les que en el mateix dia i hora es feien a tot Catalunya. La presència dels familiars va entendrir i enrabiar a la vegada els congregats que responien a l'eslògan de la concentració "Un any de vergonya, un any de dignitat'.

Els congregats, entre els que dominava el color groc de solidaritat amb els presos polítics, van cridar consignes contra la naturalesa de presos de dos líders civils com Cuixart i Sànchez.

Un any del empresonament dels Jordis

Un any presos

Els dos Jordis compleixen ja un any privats de llibertat després que primer l'Audiència Nacional i després el Suprem els acusés de sedició i rebel·lió per la seva actuació en els recordats 20 i 21 de setembre del 2017 i les mobilitzacions arran de l'entrada de la Guàrdia Civil a diferents edificis de la Generalitat. 

Un any del empresonament dels Jordis