Junts per Mataró pressiona per una llista independentista unitària

Després de la seva trobada amb Mataró per la República, el partit té clar que Mataró no pot ser governat per aquells que han avalat la censura política i la repressió policial

Especials 2014/2015, diversitat per la independencia 3

Fa uns dies, membres de l’equip local del partit Junts per Mataró, liderats per la recent escollida candidata a encapçalar la llista de la formació, Míriam Nogueras, es van reunir amb una representació de Mataró per la República. Durant la trobada, els membres Mataró per la República van exposar l’objecte de la seva entitat, que no és altre que la voluntat d’organitzar i aconseguir que tots els partits, entitats i associacions d’àmbit sobiranista concorrin a les eleccions municipals del 2019 sota una mateixa candidatura. Davant aquesta proposta, el partit mataroní ha emès un comunicat instant al diàleg als partits sobiranistes del consistori.

Durant la reunió també van donar a conèixer que Mataró per la República ja compta amb més de 1.500 signatures recollides en suport de la llista unitària.

Junts per Mataró dona suport a l’unitat

Des de la direcció de Junts per Mataró han deixat ben clar que el seu partit va néixer amb la voluntat d’englobar i capitalitzar aquesta unitat, amb un esperit obert, integrador i sense prejudicis polítics. De fet, tot i entendre que no totes les forces polítiques tenen una mateixa visió i objectius, tenen clara la gravetat i urgència de la situació que viu el país i, per tant, volen anar més enllà dels plantejaments polítics.

“Tenint en compte les majories existents actualment, la correlació de forces que presumiblement hi haurà en un any i la fragmentació de l’actual consistori, és imperatiu que tots els partits sobiranistes, independentistes i republicanistes fem un esforç de diàleg, de buscar consensos i realitzar actes de generositat política per tal de poder concórrer junts en una candidatura per Mataró”, declaren en el comunicat emès. A més, opinen que Mataró no es mereix ser governada per aquells que han negat del dret a decidir democràticament el futur polític del seu país i que han avalat la censura política i la repressió policial.

Volen trobar l’entesa

Opinen que cal trobar un marc de relació en el que puguem posar punts d’entesa en comú en l’àmbit municipal i estan convençuts que els trobaran. De fet, les dues representacions vam comprometre’s a mantenir regular contacte i fer un seguiment de la situació a la nostra ciutat.