L'Alcalde valora positivament el dispositiu: "vam protegir les persones"

David Bote manifesta "comprensió" per les queixes dels comerciants i espera que Mataró "deixi d'oferir una imatge de conflicte"

  • Cugat Comas
  • Dilluns, 04 Juny 2018 20:04

Manifestació del 2 de juny

L'Ajuntament de Mataró fa una valoració positiva del dispositiu policial de dissabte, amb motiu de les dues manifestacions de signe contrari. L'Alcalde David Bote assegura que "el nostre principal objectiu era protegir les persones de la confluència de dues manifestacions, una d'autoritzada i una altra ni comunicada, i és el que es va aconseguir". El batlle manifesta "comprensió" per les queixes dels botiguers afectats pel tancament de carrers però recorda que l'autorització de la marxa era de la Generalitat i que la policia no va permetre comunicar l'abast del dispositiu. "L'objectiu també era protegir els clients de les mateixes botigues i els béns immobles", rebla.  

Declaració David Bote

Bote assegura que divendres, un dia abans dels fets, era desconeixedor que es blindaria l'espai de davant de l'Ajuntament durant tantes hores. L'Alcalde va seguir tota la jornada a la comissaria de la Policia Local.

A redós dels darrers dies, el batlle mataroní aposta perquè "Mataró deixi d'oferir la imatge del conflicte. Som una ciutat plural i tothom hauria de poder expressar-se i pronunciar-se amb total respecte", assegura. Al respecte renova una crida a la convivència. 

Imatges d'abans les manifestacions
Denunciaran l'incivisme
L'Ajuntament està intentant identificar els autors de les pintades al monument a Miquel Biada de la matinada de divendres a dissabte. L'Alcalde assegura que "lamentem els actes incívics i condemnem tot aquell incivisme que contribueix al clima de tensió". Si aconsegueix identificar els autors, l'Ajuntament els denunciarà.