El grup per la candidatura unitària sobiranista omple en la seva presentació

Comencen ara una recollida de signatures per pressionar els partits republicans a adherir-s'hi

  • Redacció
  • Dimarts, 22 Maig 2018 10:06

Mataró per la República

Dijous passat la sala d'actes de la Fundació Iluro es va omplir en la presentació en societat del manifest 'A Mataró, per la República posem-nos d'acord'. D'aquesta manera el grup que promou la unió de "totes les forces sobiranistes i republicanes de la ciutat" fa una nova acció i comença a recollir signatures per convèncer les diferents formacions a les que interpel·len. Representants del PDCAT, ERC i la CUP eren entre les desenes de persones del públic, escoltant els membres d'aquesta plataforma que planteja com a objectiu, seguint les paraules del seu portaveu Pere Artigas, la necessitat a Mataró d'una candidatura que aplegui totes les forces sobiranistes, per tal de fer fora de l'ajuntament el 155 i la regressió democràtica que significa.

Mataró per la República

En l'acte també es va fer públic el suport de l'ANC de Mataró, que s'adhereix a la iniciativa. 

 

Mataró per la República

En l'acte també es va presentar la pàgina web que des del grup promotor han habilitat per tal d'iniciar la recollida de signatures: mataroperlarepublica.cat i es van recollir 405 € entre el públic assistent, que sufragaran les despeses ocasionades de la presentació i la resta anirà a la caixa de resistència pels Jordis.

Demòcrates, oberts a participar-hi
La secció local de Demòcrates de Catalunya està oberta a participar d'una candidatura unitària. Asseguren en un comunicat que és important el model de ciutat, el programa i els candidats i que "per aquest motiu estem oberts a possibles pactes o aliances, com hem fet en el passat, si coincidim en el model de ciutat i en el programa que es presenti".